NIEUW CONTRACT VANAF 01/01/2018 BIJ AG INSURANCE

 

Betreft: Collectieve verzekering gezondheidszorgen voor Federale Openbare Diensten - nieuw contract vanaf 01/01/2018

Net zoals in 2006 werd het contract voor de collectieve verzekering gezondheidszorgen voor personeelsleden van de Federale Overheidsdiensten toegewezen aan AG Insurance. Bijgevolg kunnen de personeelsleden en hun gezinsleden die reeds aangesloten waren verzekerd blijven, en krijgen alle personeelsleden van de FOD's, POD's en enkele andere federale instellingenopnieuw de mogelijkheid hen en hun gezinsleden aan te sluiten zonder wachttijd of medische formaliteiten. Het nieuwe contract gaat van start op 1 januari 2018 en heeft een duurtijd van 6 jaar.  

Wat betekent dit voor u?

U bent reeds aangesloten bij de verzekering gezondheidszorgen?

Indien u (en uw gezinsleden) reeds aangesloten bent bij de collectieve verzekering gezondheidszorgen voor Federale Openbare Diensten van AG Insurance,

- en in dezelfde situatie verzekerd wenst te blijven, hoeft u niets te doen. Uw dossier zal automatisch worden overgedragen naar het nieuwe contract. U kan uw huidig Medi-Assistance kaartje behouden.

- en u wenst een wijziging (vb. wijzigen formule, aansluiten nevenverzekerde,...) aan te brengen, dient u het "éénmalig antwoordformulier" in te vullen en te bezorgen aan de sociale dienst of personeelsdienst van uw administratie.

U bent nog niet aangesloten bij de huidige verzekeringgezondheidszorgen?

Voor alle personen (hoofd- en nevenverzekerden) die aansluiten op het nieuw contract vóór 01 april 2018 zijn er geen wachttijden of medische formaliteiten van toepassing en zijn bestaande aandoeningen eveneens gedekt.
Indien u wenst aan te sluiten op dit contract dient u gebruik te maken van het het aansluitingsformulier.  

Voor meer informatie over de waarborgen en premies van deze verzekering neemt u best een kijkje op http://www.fedweb.belgium.be/nl/verloning_en_voordelen/extra_voordelen/hospitalisatie/.

BijlageGrootte
2018 FOD Eenmalig antwoordformulier M166-M170 + M315.pdf189.78 KB
2018 FOD Wijzigingsdocument AG Insurance.pdf106.54 KB
Aansluitingsformulier M166-M170 + M315.pdf128.08 KB